Συμμετοχή Αντιπεριφέρειας Καινοτομίας στην εκδήλωση με θέμα «Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027»

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσαν εκδήλωση  με θέμα “Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027 • Παρόν & Μέλλον“  στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 10.00 π.μ. Εκεί, παρευρέθηκε ύστερα από πρόσκληση ο  Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Απόδημου Ελληνισμού, κ. Παντελής Μπουρνιάς.

Η εκδήλωση περιελάβανε επτά θεματικά πάνελ, καθένα από τα οποία συντονιζόταν από έναν έμπειρο δημοσιογράφο και εκπροσώπους από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς, καθώς και Δικαιούχους του Προγράμματος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ο διάλογος σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επιγραμματικά οι θεματικές:

  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 21-27 και νέες αναπτυξιακές προοπτικές τα επόμενα χρόνια βάσει Εθνικών Στρατηγικών (ΕΤΠΑ)
  • Μια πιο κοινωνική Ευρώπη (ΕΚΤ+)
  • Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τα Μικρά Νησιά
  • Περιβάλλον & Φυσικοί Πόροι
  • Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα
  • Κοινωνικές Παρεμβάσεις & Υποδομές
  • Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη σε Μυτιλήνη & Χίο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο του EUROPE DIRECT Βορείου Αιγαίου, το οποίο βρισκόταν έξω από την αίθουσα του συνεδριακού χώρου, να δουν υλικό από τους δικαιούχους των έργων και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία με VR μάσκες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ο κ. Παντελής Μπουρνιάς συμμετείχε στη συζήτηση ως ομιλητής για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας ΒΑ σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και Πολιτική Προστασία. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα  στο ΠΕΠΣΚΑ(Περιφερειακό Σχέδιο Κλιματικής Αλλαγής Βορείου Αιγαίου) προστασίας που εγκρίθηκε το 2022 και έδωσε τις σωστές κατευθύνσεις αλλά και που διοργάνωσαν προγράμματα του «Life Ip- Κλιματική Αλλαγή» και  «Life Ip- Κυκλική Οικονομία» σε όλα τα νησιά ΒΑ που έγιναν το 2023 για ενημέρωση μαζί με το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ», με ενεργειακές αναβαθμίσεις δημόσιων κτηρίων όπως το κολυμβητήριο Χίου, το Επιμελητήριο Λέσβου, αντιπλημμυρικά έργα Κοντάρι Χιου, Λαγκαδά Λέσβου, Οριοθέτηση χείμαρρων, Σχέδιο για Ιαματικά Λουτρά Περιφέρειας , κ.α.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.